Fra hele landet rapporteres det i dag om omfattende lidelser etter Synnøve Svabøs programledelse under Melodi Grand Prix.

Gullfisken Göran bare hundredeler før Tromsøkvinnens TV treffer akvariet (Foto: myukewie/Flickr/CC).

Gullfisken Göran bare hundredeler før Tromsøkvinnens TV treffer akvariet, med fatale konsekvenser (Foto: myukewie/Flickr/CC).

I Aurskog/Høland opplevde 32-årige Brian Borg å få kvelden ødelagt av et kraftig hosteanfall: – Da Svabø kom med den tennissokk-kommentaren satte jeg colaen fast i halsen, sier en tydelig preget Borg. – Det tok opptil flere minutter før jeg orket å ta en ny slurk. 

Trygve Grung (41) fra Bergenstraktene kommer til å kreve erstatning av NRK etter å ha blitt påført store psykiske belastninger. – Da Svabø sa at hun hadde vært på do, trodde jeg ikke hva jeg hørte. Jeg begynte å stille spørsmål ved min egen virkelighetsoppfatning, noe som igjen ledet til en dyptgripende eksistensiell krise, sier Grung, som midlertidig løste problemet ved egenmedisinering med en flaske Norsk Rødvin.

En Tromsøkvinne ble så frustrert over å ikke å få høre hvor mange poeng Stian Barsnes Simonsen ga til Montenegro at hun kastet TV’en i akvariet. Dette fikk fatale konsekvenser for en hel gullfiskfamilie.

I Steinkjer ble en hel familie tatt inn til observasjon hos fastlegen etter at de mente å ha fått stressutslett av Svabøs kommentarer. Dette viste seg imidlertid å være en lett form for nikkelallergi utløst av tenåringsdatterens omfattende piercing-samling. Familien følte likevel at de var såpass psykosomatisk preget at en tredagers var på sin plass.

Mediekommentator Bjørnar Bullerbyn i Mediehuset Golden Retriever sier i ettermiddag: – Greit at Svabø har lagt seg flat for kritikken, men spørsmålet er om hun har lagt seg flat nok. Normalt vil jeg si at VG neppe lar en slik forseelse passere uten at hun inntar mageleie med ansiktet ettertrykkelig plantet i grusen. Uteblir dette, ser jeg ikke bort fra at VG-lesere og journalister vil kreve hodet hennes på et fat, og da har vi det virkelig gående.

Bullerbyn forklarer hva som kommer til å skje i Svabø-skandalen den kommende tiden: – Den normale gangen i slike tilfeller er offentlig selvpisking i tre dager, etterfulgt av sykmelding, skitur, portrettintervju i Dagbladet om den tøffe tiden og boklansering.

——————–

Svabøstormen fortsetter. Og fortsetter.