– Mainstreamen sørger over Paris og Beirut. Men hvor var Facebook da fredsforhandlingene i Grinszjistan brøt sammen?

Foto cmichel67/Flickr/cc.

Foto cmichel67/Flickr/cc.

Harald Bakberg (33) har sett seg lei på mainstreamens fokus på store, spektakulære tragedier, som terrorangrepene i Paris og Beirut.

– Samtidig dør tusenvis av lemen hver dag i trafikken i det sørlige Baghandia. Kornhøsten i Ytre Hadzjistan tegner til å bli den dårligste på mange år. Mange menn i Sør-Varania mangler fortsatt effektiv medisin mot hemorroider.

– Hvem bryr seg om disse tragediene? Og hvem skifter profilbilde til det grinszjistanske når det fredsforhandlingene der bryter sammen for femte gang? spør Bakberg retorisk.

– Sannsynligvis bare jeg i hele verden.

Den unike, autentiske sorgen 

Bakberg er opptatt av å finne tilbake til den virkelige sorgen, der alle liv er like mye verdt og tragediene man bryr seg om er unike og autentiske.

– Folk på Facebook er bare opptatt av den overflatiske, lett tilgjengelige sorgen. Men det skjer mye mer spennende på den internasjonale undergrunnssorgscenen, sier Bakberg.

Indiegrief.com

– På nettsamfunnet indiegrief.com kan man til enhver tid holde seg oppdatert om aktuelle tragedier som mainstreamen og de multinasjonale nyhetsbyråene går glipp av. I dag fikk jeg for eksempel tips om beverdøden i Vest-Guantanama.

Bakberg forteller at han i solidaritet planlegger å farge skjegget i de vestguantanamiske fargene oransje, brunt og grønt.

Kritikk fra kortreistsorgbevegelsen

Undergrunnssorgbevegelsen har i det siste mottatt kritikk fra kortreistsorgbevegelsen, som hevder den autentiske sorgen er å finne i nærmiljøet. Bakberg avviser kritikken.

– Alle og enhver kan sørge over den ensomme gamle mannen i naboblokka. Men det krever atskillig mer innsikt og finesse å presse fram tårer for undertrykte uavhengige kaffebønder i Kasjbortostan, avslutter han.