Eksperter Opplysningskontoret har vært i kontakt med er sikre på at boligprisene enten kommer til å gå opp eller ned det neste året. Dette skjer som følge av at rentenivået enten vil holde seg stabilt, gå nedover, eller i verste fall øke svakt eller kraftig.

Dagbladet kunne i desember melde om den sterkeste nedgangen i boligprisene på 16 år. Informasjonssjef Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mente da at prisene ville fortsette å synke, og sa at “denne trenden er ikke blant de som snur over natta”. Det viser seg nå at Nyborg fikk rett: Det tok nærmere to måneder, eller hele seksti netter. Eksperter mener nå at renta må settes opp for å bremse veksten i boligprisene.

– Dette vil ha store konsekvenser for den enkeltes økonomi, sier sjefsanalytiker ved Nasjonalt Prognosesenter, Bjarne Håndbrækken. – På kort sikt kan endringene i boligprisene gi deg mer å rutte med, men på mellomlang sikt kan de svekke din privatøkonomi, eller omvendt. Hva som skjer på lang sikt er fortsatt litt tidlig å si, sier Håndbrækken.

Arbeiderpartiet kunne i dag ikke kommentere utsiktene for privatøkonomien framover, ettersom Stortingets tilgang på teletorgtjenester for øyeblikket er sperret og Snåsamannens hender er noe nedkjølt etter en frisk skitur i dag morges.

Tagged with →