Pro-Mubarak-demonstranter i Egypt raser mot ensidig og mangelfull mediedekning. – Vi vil vite mer! Om Rachel Nordtømme! runget det taktfast i Kairos gater i ettermiddag.

Fra demonstrasjonen til støtte for Rachel Nordtømme i Kairo i ettermiddag.

– Hva spiste Rachel til middag i går? Hvordan går det med fordøyelsen hennes? Hvilke klær har hun kastet i dag? Dette vil ikke de såkalte frie vestlige mediene la dere vite noe som helst om! ropte talsmann Rashid al-Watani inn i megafonen til en stadig sintere folkemengde.

Raseriet over manglende Nordtømme-informasjon har økt i styrke de siste dagene, og har resultert i flere angrep på vestlige journalister. Etter at TV2 kansellerte planene om å la henne være reporter under VM på ski, har protestene eksplodert i en frådende skypumpe av Red Bull og raseri.

– Beslutningen om å holde Rachel Nordtømme borte fra TV-skjermen viser at det er Vesten som knebler de frie og uavhengige stemmene, ropte al-Watani.

– Vi vil ha DAGENS OUTFIT! DAGENS OUTFIT! fulgte menneskemengden opp.

– Dere belærer oss om menneskerettigheter, men overser samtidig fullstendig alle barns rett til tilstrekkelig medieeksponering, utdyper han overfor Opplysningskontorets korrespondent.

Nordtømme sto i går fram med psykosomatiske lidelser som har oppstått som følge av at hun har blitt nektet sine rettmessige minutter med berømmelse.

– Denne såkalte “torturen vår” som dere til stadighet gnåler om, sier al-Watani og viser det internasjonale tegnet for ironi med pekefinger og langfinger. – Den er jo en skål med hummus sammenliknet med hva den stakkars jenta nå går gjennom.

– Hvis ikke Nordtømmes legitime krav om berømmelse blir tatt på alvor, vil problemene med kvalme, hodepine og dårlig hud bare forverres, frykter al-Watani, som krever strakstiltak og en handlingsplan.

– I verste fall blir hun, hva er det dere kaller det, en “kasteballe i systemet”?