Hamid Shazar, dommer i Sirte lagting, forklarer også at det norske forsvaret luftdroppet Per Egil Hegge over Sirte for å påse at den viktige beskjeden kom grammatikalsk riktig fram.

Her forberedes rettssaken mot Gaddafi. (Flickr/CC/B.R.Q.)

Shazar forklarer at den eneste tvilen de nye libyske myndighetene hadde var om det var Muamar Gaddafi eller Lionel Richie de hadde pågrepet.

– Klærne tydet nemlig på det siste. Men da vi ba ham synge “Dancing on the ceiling” skjønte vi godt uti andre vers at vi hadde rett mann.

Shazar forklarte også at det var ingen vei utenom å avlive Gaddafi da han satte som betingelse for å bli overlevert til domstolene: “Eg må ha, eg må ha, solbriller på!!!”

Internasjonal jubel

Jubelen var stor i det internasjonale samfunnet. Like stor som da Saddam Hussein ble styrtet tidlig i Irak-krigen, og kamphandlingene straks opphørte og Irak ble et demokrati.

Som en takk for Nobels fredspris har Obama drept både Bin Laden og Gaddafi. Men innser at ingen av likvidasjonene har hjulpet på meningsmålingene i USA. En betuttet Obama erkjenner derfor at siste avledningsmanøver er oppbrukt, han må likevel redde økonomien for å bli gjenvalgt.

Tagged with →