(Flick/CC/Irishasat)

Gatebildet i Vormsund gjenspeiler endelig et postivt antirasistisk bilde.(Flick/CC/Irishasat)

Frps ledelse beklager nå at Dokka Frp misforstod den nye politikken med rasismegaranti og tagget ned et lokalt asylmottak. Samtidig peker partileder Siv Jensen på positive effekter som Vormsund Frps kampanje for å endre sine tidligere rasistiske tagger i lokalmiljøet til antirasistiske.

– Det er klart vi føler oss litt flaue nå, uttaler Christer Tomsvoll, andre nestleder i Dokka Frp til Opplysningskontoret i dag.

– Vi trodde dette var enda et klassisk valgkampgrep for å appellere til norske rasister. Faktisk var vi glad for at vi i Frp endelig kunne gått offentlig ut med det som lenge har vært en intern garanti for slike valgkamputspill. Du kan selv tenke deg vi fikk hakeslepp når det motsatte var tilfellet, sukker Tomsvoll.

– Ingenting er viktigere for et lokallag enn å følge instrukser fra ledelsen. Det skriver selv Gerhardsen i ”Tillitsmannen”. Vi ble bare litt overivrige. Dette var et hendelig uhell i en travel arbeidshverdag for en rasistisk, jeg mener anti-rasistisk, organisasjon. Vi har allerede beklaget oss overfor beboerne på asylmottaket. Flere av svartingene på huset er helt ok folk, og vi er lei oss om vi har såret dem. Nå forventer vi at de aksepterer vår unnskyldning og ikke bruker noen av sine voodoo-triks mot oss.

I Vormsund Frp er de imidlertid stolte av å ha mottatt Frps nye motivasjonspris ”Negerelskern”.

– Vi hadde litt penger igjen på taggebudsjettet vårt, så da tok vi gladelig en dugnad i lokalmiljøet, forteller organisasjonssekretær Christel Jonsvoll.

– Jeg tror faktisk ikke våre lokallagsmedlemmer mente noe vondt med de opprinnelige rasistiske taggene. Det var vel mer at de liker å tagge, så det var ikke vanskelig å motivere dem. Det tok heller ikke lang tid, det var stort sett bare å sette ordet ”ikke” foran uttrykk som ”kebabstinkere” og ”sugerør i statskassa-snyltere”, understreker hun.

Tagged with →