bloggbyline-geir

I Landskrona i Sverige skal man nå innføre obligatorisk dans i barneskolen for å forebygge kriminalitet. Alinda Zimmermann (s) sier til Helsingborgs Dagblad at “dans är ett sätt att fånga upp barn som är på väg att hamna fel i samhället”. Ved å danse lærer man “att kunna föra sig och nå det andra könet på ett positivt sätt, utan att blanda in en massa droger och annat”. Som Zimmermanns partifelle Lars Svensson sier: ”Det är ju bara bollspel på gymnastiken, man kanske kunde prova något annat.”

Dette er gammelt nytt for oss i Aurskog/Høland. Vi har sett mange eksempler på ungdom som har havnet på skråplanet etter overdrevent ballspill i gymtimene. Det er altfor mange som har gått fra å skyte på andre elever i kanonball til å skyte heroin bak jernbanestasjonen.

Formannskapet og deler av teknisk etat er derimot skeptisk til hvilke danser Zimmermann har valgt ut. Mens vi tror det er klokt å avstå fra “hambo och schottis”, er vi mer tvilende til om Zimmermann har rett i at “bugg, salsa, vals och tango” er de mest sentrale kulturuttrykkene blant ungdom i dag.

Vi som kjenner dagens ungdom vet at buggi, vals og tango “suger”, mens disco “ruler”. Vi har derfor ansatt Kari-Pekka Pyrkönen, også kjent som Finlands fremste ekspert på disco-dans, som lærer med umiddelbar virkning. Denne VHS-kassetten Kari-Pekka har sendt oss fra Jyväskylä ungdomshus levner liten tvil om hans spisskompetanse:

Vi regner med at kriminaliteten er avskaffet senest innen rullering av kommunedelplan medio tredje kvartal.

Mer om farlig ungdomskriminalitet her

Tagged with →