bloggbyline-viggo1

omar_bongo_crop3

“Uka som gikk” med frilansjournalist Viggo Vårvik

Omar Bongo (bildet) var igjen i mediene da norsk UD tok kontakt for å mekle i Kongo og måtte noe snurt igjen påpeke at han ikke var fra Kongo, men fra Gabon, hvorpå UD ba om å få mekle også der.

Medieforskeren Hans G. Bastiansen har funnet et nytt brev fra tidligere NRK-journalist Per Øyvind Heradstveit i en eske i Arbeiderbevegelsens Arkiv. Denne er adressert til Thorbjørn Jagland, hvor det står: “Takk for henvendelsen, Thorbjørn. Hjelper dere gjerne med å tape, selv om jeg ikke forstår helt hvorfor. Si at du vil ha 36,9 prosent, fyll alle politiske med metaforer fra byggebransjen, gå med Rosenborg-skjerf og kall alle mørkhudede du treffer Bongo fra Kongo”.

Radiopersonligheten Espen Thoresen Hværsaagod tapte mandag ankesaken mot personen som hadde anmeldt ham for vold. Boten var på 50.000 kroner og dommen inkluderte også at han nå må skifte navn til Espen Thorsen Hværsaagod Her Har Du Femti Tusen.

Astronomiforeningen beskylder Knut Jørgen Røed Ødegaard for pengerot. Røed Ødegaard avviser at det er rot i tallene: ”Regnskapet stemmer på en prikk, en må bare lese det med 3D- solformørkelsesbriller.”

Opposisjonen raser mot at kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil opprette et
sentralt elevregister som vil åpne for elevers seksuelle legning Solhjell rister på hodet over det han betegner som en misforståelse: “Neida, jeg ba om et register for å kartlegge sekvensiell leking”.