– Jeg reagerte naturlig nok meget sterkt på dette, forklarer Raundalen.

Reidar og Truls Morten Brusletto i lykkeligere omstendigheter. (Flickr/CC/mikefinkelstein)

Reidar og Truls Morten Brusletto i lykkeligere omstendigheter. (Flickr/CC/mikefinkelstein)

Barnepsykolog og mediedebattant Magne Raundalen fikk i dag oppreisning i Pressens faglige utvalg (PFU) etter at Dagbladet i går skrev en artikkel om barneoppdragelse og såkalte ”superforeldre” uten å intervjue Raundalen.

– For å begrense skadeomfanget skrev jeg straks en kronikk som Dagbladet trykket dagen etter. Men tanken på at alle de barna og deres foreldre som mediene har latt gå for lut og kald surveyundersøkelse i over ett døgn er vanskelig å leve med. Jeg har selv måttet oppsøke en nyopprettet psykologtjeneste som sikrer ettervern for kjendiseksperter som utelates fra medieoppslag.

Foreldre som Opplysningskontoret har vært i kontakt med forteller om våkenetter hvor de har vridd seg i svette laken mens de har lurt på hva Raundalen mener om fenomenet “superforeldre”. Far til fireåringen Truls Morten, EDB-ingeniør Reidar Brusletto, skildrer dramaet slik:

– Nå skjønner jeg endelig hvordan det var for familiene som opplevde de israelske aksjonene på Gaza. Og de hadde i hvert fall Mads Gilbert til å hjelpe seg! Å skulle legge ungene for natta uten å vite hvor lenge jeg skulle synge eller hvor ømt jeg skulle klemme, ja, det var et levende helvete. Plutselig slo det meg at jeg hadde sunget et vers eller to for mye av ”Dyrene i Afrika”, noe jeg febrilsk forsøkte å kompensere for ved å erstatte den vante klemmen med et godt håndtrykk. Det endte med at jeg knakk sammen og ble liggende på soveromsgulvet i skjelvende fosterstilling. Jeg roet meg ikke ned før Truls Morten hadde strevet seg gjennom samtlige vers av ”Trollmor”, mens han strøk meg i håret, forteller Brusletto.

– Det burde kanskje vært et medieoppslag i seg selv: ”Superbarna” som kompenserer for ”superforeldre” som svikter. Men ikke faen om jeg stiller opp til intervju uten at Raundalen får kommentere saken!

————

Siste: Dagbladet tar konsekvensen av kritikken og slipper Raundalen tilbake i spaltene.

Tagged with →