Den norske fotballdommeren Tom Henning Øvrebø var i fokus for kontroversiell dømming i semifinalen i Champions League. Nå blir Chelsea straffet for sine reaksjoner mot Øvrebø ved at den norske dommeren skal dømme samtlige av deres kamper i Premier League neste sesong.

Øvrebø mener han ikke trenger å være engstelig for Chelsea-fansen siden det er vanskelig for dem å finne nidviser som rimer på navnet hans. Den norske dommeren viser imidlertid i ettertid forståelse for spillernes vrede:

– Det går veldig fort i moderne fotball, og så er det så mange nye regler at det er supervanskelig å følge med. Selv har jeg oftest nok med huske å starte og stoppe klokka når ballen går ut av spill, sier Øvrebø som nå etterlyser en forenkling av reglene.

– Gudene må vite hvordan en skiller mellom direkte og indirekte frispark. Og er det egentlig sju eller ni meter unna en mur skal stå? Dessuten synes jeg det burde være mer dropp. Og hvorfor må jeg dele honoraret mitt med fjerdedommeren, en trenger ikke akkurat NFFs A-kurs for å holde opp overtidsskiltet og sjekke knottene til folk?

Tagged with →