Yndlingsfiende. Ill:ABDen relativt sett velfungerende og stabile diktatoren Fidel Castro ønsker å møte Barack Obama. Etter at salget av sjokolanden Cuba, som hadde sin storhetstid under Ronald Reagan tidlig på åttitallet sviktet har det kommunistiske paradisets inntekter falt dramatisk.

Andre viktige inntektskilder er også på hell. En undersøkelse utført av Cubas Statskommite for undergravende salgsarbeid avslørte nylig at 98% av husstander i den vestlige verden som plasserer seg 0,2 eller mer på en politisk venstreskala allerede har to eller flere produkter med Che Guevara, en kraftig indikator på at det lukurative markedet begynner å mettes.

På sekstitallet ble det gjort forsøk med å selge lagerplass for Sovjetiske atomraketter. Cuba sendte ut nabovarsel og regnet med  ha sitt på det tørre. Også dette finanseventyret falt i grus til stor fortvilelse for cubanerne som var drittlei av å rulle sigarer og ønsket å trekke seg tilbake i materiell luksus.

Denne gang håper Castro på fred for å utnytte siste mulighet, en 180 076 hulls golfbane tvers over øya for å tiltrekke seg amerikanske turister på jakt etter billige sigarer, gamle biler og musikk av Ry Cooder.

Opplysningskontoret klarer ikke å telle antall amerikanske presidenter som har kommet og gått siden blokkaden ble innført, men håper Obama blir mannen som setter punktum.

Tagged with →