Tomsvollgutten Gaute (5) slapp i ettermiddag å få buksevann av de lokale mobberne Bjørnar (7) og Jørgen (8), etter at en tilfeldig forbipasserende i siste øyeblikk skiftet Facebook-profilbilde til Dolly Ducks søte nieser.

Birgit Brunskog avverget mobbingen av Gaute (5) ved å skifte profilbilde til Hetty, Netty og Letty.

Det var Birgit Brunskog (39) som ved hjelp av kløkt og snarrådighet klarte å avverge situasjonen. Hun innrømmer at hun et øyeblikk var i tvil om hvordan hun skulle angripe mishandlingen som var i emning: – Jeg fant først fram den rosa sløyfen min, men så kom jeg på at det var den jeg brukte til å stanse brystkreft. Så tok jeg på meg den røde nesa, men den hadde liten eller ingen effekt.

Da Brunskog fikk samlet seg, innså hun at det bare var en ting å gjøre: – Jeg logget meg på Facebook-kontoen, lastet opp et dritsøtt bilde av lille Hetty, Netty og Letty – Dolly Ducks tre små gullklumper – og satte det som profilbilde.

På et blunk ble mobberne forvandlet til to empatiske, sosialt kompetente smågutter, som høflig ba Gaute om unnskyldning for den skade de måtte ha påført selvfølelsen hans og tilbød seg å bære Brunskogs bærepose.

Gautes mor, Lena Haugvann (36) sier til Opplysningskontoret at hun ikke kan få takket Brunskog nok for den snarrådige handlingen. – Det viser hvor viktig det er at vi lærer barna våre å bruke nettet på riktig måte, sier hun. – Det aller viktigste er at vi ikke sparer på ♥♥♥ eller 🙂 i statusoppdateringene våre.

– Det er tross alt barna våre det handler om, understreker hun.

I en parallell utvikling har FNs generalsekretær Ban-ki Moon avverget den spente situasjonen mellom Sør- og Nord-Korea ved å skifte profilbilde til Guffen.

Tagged with →