Skiskytteren Bob Brandtzæg går til sak mot Norges Olympiske Komité for å få utbetalt bonuspengene han mener å ha krav på etter deltakelsen i Calgary-OL i 1988.

Skiskytter Bob Brandtzæg i sine velmaktsdager.

Skiskytter Bob Brandtzæg i sine velmaktsdager (Foto: goldberg/Flickr/CC).

Brandtzæg ble nr. 44 på 20 kilometer, mens han måtte bryte sprintdistansen grunnet rusk i øyet. På stafetten glemte han å ta med skudd til geværet, og Norge havnet dermed på en skuffende 14. plass. – Jeg hadde vært på byen dagen før, hadde fylleangst og var litt glemsk. Det kan hende den beste, sier Brandtzæg til Opplysningskontoret i dag.

Den gamle skiskytteren gjør dermed felles sak med tidligere Terra-ansatte, som mener de har krav på 63 millioner i bonus fra boet til bedriften de sørget for å kjøre konkurs ved å spekulere bort 1,7 milliarder av kommunale midler.

– Det er det jeg har sagt til kona hver dag de siste 20 årene: Hvorfor skal man være nødt til å gjøre det så helvetes bra for å få bonus? Typisk norsk nisseluementalitet.

– Både Terra-gutta og jeg gjorde jo så å si vårt beste, sier en bitter Brandtzæg, og avslutter: – Vi blir tutet ørene fulle om at det viktigste er å delta, men det er visst bare tomme ord.

Tagged with →