Kaptein Bjarne Kalland ønsker å bruke granatkastere mot sjørøvere i Adenbukten. Mens rederiforbundet er skeptisk til bevæpning, bruker Kalland håndgripelige eksempler for å forklare nødvendigheten  – Det hadde ikke vært mange elgjegere i norske skoger hvis elgen hadde skutt tilbake!

Inspirert av kaptein Bjarne Kallands teori om at rå våpenmakt ispedd ett og annet symbolsk dødsfall holder sjørøvere på avstand har Buehagen borettslag på Grünerløkka installert en pent brukt 12.7 på taket, samt eksperimentert med anti-personellminer langs murene.

– Dette med miner var først og fremst Grethe i første etasje sin idé, sier konstituert styreleder Leiiv Kjølhoug til Opplysningskontoret. Hun var så lei av at taggere og småkjeltringer tråkket i stykker bedene mens de bedrev kriminelle handlinger.

Borettslaget innrømmer å ha drept en og annen kjeltring, men mener at alle bør skjønne at kriminell adferd øker sjansen for å dø betraktelig. Kjølhoug klarer ikke holde smilet tilbake når han stolt viser fram en grafisk fremstilling av taggekostnader i borettslaget de siste 10 årene. Siden desember i fjor har vi bare brukt femti kroner. Taggeren ble ikke ferdig med første bue i det infantile crewnavnet sitt før hjernemassen var sprayet utover veggen. Grete fjernet det med Ajax – derav utgiften.

– Ser du, varmt bly er det eneste disse jævlene forstår!

Les om den norske tråleren som driver piratvirksomhet utenfor Somalia

Les mer om pirater her

Piratene tar ikke påskeferie

Tagged with →