– Mediene har bare vært opptatt av denne navlebeskuende, dørgende kjedelige båtturen, og har helt glemt samfunnsoppdraget sitt – til enhver tid å holde befolkningen oppdatert på Trond Blindheim-nyheter, mener Trond Blindheim.

Trond Blindheim oppfordrer nasjonen til å se på ham istedenfor gamle båter (Foto: Monticello society/Flickr/CC).

Blindheim ble i går ettermiddag observert kjørende i en fritidsbåt ved siden av Hurtigruta, holdende en plakat med påskriften “Spør meg om hva jeg mener om hva Kiwis nye bleieavtale betyr for monarkiet, for satan!”.

Statistikk Opplysningskontoret har fått tilgang til viser at gjennomsnittlig antall daglige Blindheim-oppslag gikk ned fra 134 i mai til under fem mens Hurtigrute-sendingene pågikk, enkelte av dem på så lite som 2000 tegn.

Blindheim mener selv det har vært uforsvarlig å presse et så stort selvbilde inn på så trang spalteplass.

– I går kom jeg for eksempel på en fantastisk slående spissformulering om Coca Cola, Støre og dildoer mens jeg satt på en fortauskafé på le Greunér Leuccé.

– Men nå kan det være det samme – nå har jeg ikke tenkt å fortelle det. Dere har ødelagt stemningen ved å stirre på den  stygge, gamle baljen i dagevis, understreker Blindheim.

Askøy-sosiologen truer nå med å forlate Norge, som han oppfatter som bondsk, uopplyst og trangsynt, til fordel for den franske øya Korsika.

– Men dette er jo den minst utviklede regionen i Frankrike, bestående stort sett av bønder?

– Det var da faen til flisespikking, påpeker Blindheim. – Det er fransk. Det burde holde.

– Hvor mange tegn blir denne reportasjen på, forresten? spør Blindheim.

– Ca. 1500.

– Hva i helvete… Porno! Innavlede insekter! Tiss! Bæsj! Vil dere se på navlen min?