De svenske guttene bak The Pirate Bay har lenge vært ungdomsikoner. Hos dagbladet.no sammenliknes de i dag med den legendariske kommunistlederen Che Guevara. Den siste tiden har imidlertid også de mindre barna kastet seg over Gottfrid Warg og de andre piratgutta.

Salget av Kaptein Sabeltann-effekter har stupt de siste månedene. Istedenfor å vifte med sabler og brøle med trange vokaler, har barnehagebarn begynt å kopiere den anemiske nerdelooken.

Barnehageassistent Gundy Boflaten (23) forteller: – Barna går rundt med dårlig kroppsholdning, nekter å gå ut i leketiden og krever å få ting gratis. Dersom vi ber dem rydde opp etter leken, ler de hånlig og sier det ikke er de som har rotet, de har bare tilrettelagt for andres rot.

Også foreldre har merket endringer hos barna. Mammaen til lille Bjørnar (4) i Maridalsveien barnehage, Linda Fjernvold, forteller: – Her om dagen krevde pjokken at jeg skulle ta en is i butikken uten å betale. Da jeg nektet, svarte han ”Men mamma, det er bare isindustrien som lurer oss til å betale. Vil ikke du også at isen skal være fri?”

– Jeg kunne jo ikke annet enn å innrømme at Bjørnar hadde et poeng, så jeg putta den bare under jakka og stakk. Det fungerte ganske bra for meg, egentlig, så nå har jeg stort sett sluttet å betale for ting, sier en fornøyd Fjernvold.

Grusomme Gottfrid skal etter planen erstatte Kapten Sabeltann i Kjuttaviga i sommer. (Illustrasjonsmanipulasjon: Opplysningskontoret).

Grusomme Gottfrid skal etter planen erstatte Kapten Sabeltann i Kjuttaviga i sommer. (Illustrasjonsmanipulasjon: Opplysningskontoret).

Som følge av fallende popularitet har Dyreparken i Kristiansand for første gang vraket Terje Formoes Kaptein Sabeltann-show i sommer. De forsøker nå å få til en avtale med Gottfrid Warg om å spille i stykket ”Grusomme Gottfrid i Kjuttaviga”. Forhandlingene er imidlertid vanskelige, forteller daglig nestleder Vigdis Grøthaug. – Problemet er at ingen blant publikum vil betale, og artistene vil ikke ta betalt. Så vi lurer rett og slett på om vi skal finansiere hele greia med pornoannonser.

Tagged with →