Befolkningen går mot tv-huset etter at NRK nektet å sende åpningen av Ski-VM i sin helhet. Fra toppen av NRK-huset taler nå kringkastingssjef Hans Tore Bjerkås til befolkningen. Ikledt det siste fra Moods of the Middle East snurrer han på en paraply, mens han sverger martyrdøden.

Bjærkaas smiler djevelsk i møte med den folkelige motstanden. (Wikimedia Commons/Eirik Helland Urke)

– VM-festen er ødelagt, tordner de mange demonstrantene.

De fnyser av at NRK har lovt å sende VM-åpningen i sin helhet på et seinere tidspunkt.

– Det er som å se Oddvar Brå brekke staven på video. Med Beta-kassett i VHS-spiller. Og at han tilslutt tapte spurten. Vi blir til Bjærkås har gått av!

Bjerckaas understreker at det var Guds vilje å sende åpningen som en del av “Førkveld” og viste ingen tegn til å ville gå av. Den første delen av talen brukte han til å skryte av seg selv som leder. Han lekset opp om NRKs historie, og viste hvordan kanalen hadde brakt landet levende bilder og etterhvert farge-tv.

Han holdt fram tv-suksessene “Kvitt eller dobbelt”, “Trim for eldre” og “Der ingen kunne tru at nokon kunne bu”. Bierkhaas hevdet det er TV2 som regisserer demonstrasjonen som nå pågår.

– Jeg kommer til å kjempe til siste øyeblikk. Jeg har de norske tv-titterne med meg. Våkn opp, kom ut av husene deres, forsvar dere, ropte Bjærkåz.

– Hvis disse kakkerlakkene og TV2-kollaboratørene vinner, vil folkeopplysningen deres forsvinne. Dere vil sendes inn i en mørketid uten kvalitetskringkasting. Jeg vil heller dø som martyr, ropte en ukuelig Bjerrkass og hyttet med neven.

– Det skal vi ordne, ropte folkemengden tilbake.

Tagged with →