Etter flere uker med mediestorm trekker Bjarne Håkon Hanssen seg nå overraskende som Bjarne Håkon Hanssen. Nyansatt First House-sjef Per Høiby er godt fornøyd med Hanssens erstatter i rollen som Hanssen, den anerkjente pr-nestoren Olve Åmot.

Olwe Wiik allerede godt i gang med å øve inn et vinnende vesen for rollen som Bjarne Håkon Hanssen. (Flickr/CC/gSankary)

Olwe Åmot allerede godt i gang med å øve inn et vinnende vesen for rollen som Bjarne Håkon Hanssen. (Flickr/CC/gSankary)

– Vi måtte gjøre et grep for å gjenopprette tilliten i markedet, sier First House-Høiby til OK. Høiby avviser bestemt de som måtte ønske å stille spørsmål ved at en annen person personifiserer Bjarne Håkon Hanssen.

– Det ville være typisk mediene å prøve å vri dette til noe mer enn det egentlig er – nemlig at en person rent forretningsmessig, og på midlertidig basis, gir avkall på sin egen person, påpeker Høiby.

– Bjarne Håkon Hanssen vil selvsagt fortsette å være Bjarne Håkon Hanssen privat. Verken hans angivelige elskerinne eller angivelige eks-kone har grunn til å uroe seg, smiler Høiby.

– Det er Hanssens offentlige profil som nå er satt under administrasjon.

Høiby beroliger også kunder som hadde sett fram til å jobbe med den tidligere helseministeren og avviser kritikk av den opprinnelige ansettelsen av Hanssen.

– Bjarne Håkon Hanssen er fortsatt en grunnpilar i First House-profilen. Vi ønsker fremdeles å framstå som et jovialt, godslig og litt tykkfallent pr-byrå. I tillegg til proaktiv, handlingsopportunistisk og stå-på-viljesterk selvsagt, understreker Høiby.

– Men i den spesielle og krevende situasjonen som har oppstått føler vi at Bjarne Håkon ikke lenger er egnet til å representere brandnavnet Bjarne Håkon Hanssen på en troverdig måte. Vi er derfor svært fornøyde med å ha knyttet til oss den anerkjente pr-veteranen Olwe Åmot, sier First House-sjefen. 

I følge Høiby er alt som gjenstår for en vellykket transaksjon at den dannede Nedre Eiker-mannen Olwe Åmot øver litt mer på trønderdialekten og frynser litt i replikkavleveringene.

– Olwe har ikke helsebakgrunn på regjeringsnivå som sådan, men veier opp med mangeårig innsats for kunder i Omega 3-pillemarkedet.

Mens han venter på å tre inn i Hanssen-rollen vil Åmot gestalte bedrageritiltalte Bjarte Baasland på kveldens Skavlan.