Foto: Frank Hamm/Flickr/CC.

Foto: Frank Hamm/Flickr/CC.

Seiersjubelen stilnet raskt da skiskytter Ole Einar Bjørndalen ble fratatt gullmedaljen og kastet på glattcelle etter seieren på 20-kilometeren i Pyeongchang. I følge sørkoreanske myndigheter er Bjørndalen siktet for  å ha drept landets aller helligste dyreraser – skogmus, ekorn og hare – med sine tre bomskudd.

– Vi reagerer meget sterkt på dette, sier politisjef Kim Kong.

– Skogmusen, ekornet og haren danner en hellig treenighet i vår buddhistiske lære. Deres transcendentale kraft alene bevarer vår skjøre maktbalanse overfor Nord-Korea og er det eneste Nord-Koreas diktator Kim Jong-Il frykter. Nå er det dessverre ikke annet å vente enn nordkoreansk invasjon, sukker Kong.

Foto: Shadowgate/Flickr/CC

Gudene ikke lenger blide i Sør-Korea. Foto: Shadowgate/Flickr/CC

Skiskytterforbundet prøver nå desperat alle midler for å få Bjørndalen klar til helgens stafett. I morgentimene i dag skal Bjørndalen ha konvertert til buddhismen og sier seg villig til å konkurrere videre under navnet Siddhartha Simostranda. Han tilbyr seg å skrive autografer kun i sanskrit og dytte alle inntjente seiersbonuser i World Cupen rett i lomma på Konfucius.

– Dette suger, sier skiskytterkollega Lars Berger og gjør en obskøn håndbevegelse for å understreke poenget sitt.

– Men allikevel ikke helt ufortjent, Ole Einar innrømte selv at haren ble skutt med vilje da han skjønte at seieren var i boks, vel vitende om at det var harens år. Men jeg stepper gjerne inn på stafetten, jeg.

Les mer her, her, her, her, her og her.