Tusener av fortvilte næringslivsledere river seg i håret etter at den forventede seieren i Birkebeinerrennet uteble. – Det er tøft å erkjenne at en allikevel ikke er en vinnertype, sukker adm.dir. i Consultpartner Chr. Christensen.

Rennet markerer det årlige jubileet for da birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka risikerte livet for å redde den vesle kongssønnen Håkon Håkonsson unna baglerne - for å få det på CV'en. (Flickr/CC/Toralux)

Den ene Birken-deltakeren etter den andre segnet om i målområdet. For sliten og flau til å reise seg. Ydmyket av vinneren Anders Aukland.

– All den treningen og dyrbare fluorpulver-smurningen til ingen nytte. Hvordan skal jeg forklare dette til mine ansatte, naboer og familie, sier Consultpartners toppsjef Chr. Christensen og henger over kevlarstavene.

Han forteller at han er spesielt lei seg for på alle treningskveldene og -helgene hvor han kunne oppdratt ungene sine og hjulpet til i huset. Og alle tusenlappene bedriften har brukt på motivasjonsforedrag.

– De første kilometrene gjentok jeg mantraet vi hadde blitt innlært – “Du er en vinner, du er en vinner”. Etterhvert som den ene etter den andre passerte, ja, da ble det litt for dumt.

Treningstips

Men mest av alt grøsser Christensen av tanken på alle  finansavisene han har følt seg tvunget til å kjøpe i håp om å plukke opp avgjørende tips i Birken-bilagene.

– Men du har jo fått dette merket alle snakker om? Det er vel litt gjevt?

– Det er som om foreldrene dine skiller seg, fordi faren din er homo, og du må flytte på landet – og alt du sitter igjen med er en 4K-nål.

Sportsbutikken Milsluker’n har sendt ut en pressemelding hvor de innstendig ber alle taperne som har brukt deres logo på klærne sine om vennligst å slutte med det snarest.