Nye detaljer omkring Osama Bin Ladens død reiser spørsmål om ikke det allikevel var han som vant. Før han ble drept skal Al Qaida-lederen ha løftet en plastflaske med vann mot himmelen og sverget: -Liket mitt vil forlengst være råtnet før dere våger ta disse med på flyene igjen.

Da soldatene stormet inn satt Bin Laden helt stille og latet som han var en hagenisse. (Wikimedia Commons/Hamid Amir)

Kilder hevder at den opprinnelige planen var å ta Bin Laden levende og sende ham på livstid fra flyplass til flyplass for å oppleve køene, av og på med skoene-operasjonene og utfordringen med å huske ta den dyre after shaven/parfymen ut av håndbaggasjen. Imidlertid hadde en av soldatene måttet ta av seg beltet en gang for mange i sikkerhetssjekken og nektet å ta sjansen på at det skulle gjenta seg.

Bryllupsstopp

USAs president Barack Obama forteller at aksjonen kom som en reaksjon på det han beskriver som”all bryllupsmaset fra Storbritannia”.

– Det var bare en måte å få en slutt på det. CIA har jobbet bare med dette helt siden forlovelsen.

Obama forteller at han kunne beordret aksjonen mot Bin Laden for flere uker siden, men måtte først bruke masse tid og krefter på nok engang å dokumentere at han var født i USA.

Republikanernes toppkandidat på meningsmålingene, Donald Trump, var på sin side ikke fornøyd og krevde straks å få se Bin Ladens dødsattest.

Norsk fortjeneste

Norske myndigheter ønsker nå å ta noe av æren for aksjonen. Dette sa Jens Stoltenberg i formiddag:

– Det er all grunn til å tro at vårt hurtige vedtak om implementering av Datalagringsdirektivet sendte Bin Laden et avgjørende signal. Han skjønte at spillet var slutt og ble skjødesløs med Gowalla-funksjonen på iPhonen sin, forklarer statsministeren.

– Og forresten, så drepte norske fly Gaddafi for et par uker siden. Sorry, glemte helt å nevne det.

Tagged with →