Endelig ble langvarig norsk selvskryt og fordommer mot utlendinger rettferdiggjort. Alexander Rybak vant fortjent hele Europas hjerter. Trodde vi – helt til Opplysningskontoret gravde fram et EU-notat som viser at Norge har gått rett i det finanskriserammede Europas felle.

(Faksimile: Expressen)

(Faksimile: Expressen)

Det var etter at New York Times nylig hadde brukt forsiden til å beskrive Norge som himmelriket på jord at EUs medlemsland forstod den urimelige luksusen nordmenn nyter. Artikkelen beskrev en klar moral: finn sinnsykt mye olje og alt vil gå bra.

AS Norge vil finansiert av oljefondet nå ta seg et friår for å feire seieren og forberede neste års arrangement. Aviser med under halvparten Rybak-artikler vil automatisk bli dømt i Pressens Faglige Utvalg. Og Tommy Shariff er allerede observert på Karl Johan med Alexander Rybak i gullkjede rundt halsen. Grand Prix-kommentator Synnøve Svabø vil motta Fritt Ord-prisen med den sedvanlige begrunnelsen om “konsekvent og gjennomførte tanker som får nordmenn til å revurdere ytringsfriheten”.

Kulturrådet foreslår at 17. mai omgjøres til å feire Alexander Rybaks Grand Prix-seier. Allerede ved neste feiring vil nordmenn uansett ha glemt at 17. mai ble opprettet for å feire noe annet enn Alexander Rybaks Grand Prix-seier. Og glemmer helt at 17. mai egentlig feirer Wergelands Grand Prix-seier i Lübeck i 1814 med låta “Om en gyldenlak”.

Alvorlig talt: OK støtter virkelig den gjennomsjarmerende Alexander Rybak. På en dag som denne gjør det vondt å være satiriker, og vi skulle ønske at vi også kunne bidra til livsglede og folkelig opbygning. Men noen må gjøre det. Alvorlig talt: vi bare tuller. Alvorlig talt: vi bare tuller når vi sier at vi tuller. Heia, heia.

For dem som har problemer med å lokalisere Rybak-stoff i media: se her, her, her, her og her

Tagged with →