Regjeringen tar alle virkemidler i bruk i den nye bankkrisepakken som ble lansert i dag. Nå vil finansminister Kristin Halvorsen ekspropriere de frosne verdiene som ligger lagret i barns sparebøsser til å få hjulene i gang i AS Norge.

Lille Bjørnar Brekke reagerer med vemmelse på at finansministeren vil konfiskere sparegrisen hans. - Men ballen min får hun aldri, sier han til Opplysningskontoret.

Lille Bjørnar Brekke reagerer med vemmelse på at finansministeren vil konfiskere sparegrisen hans. - Men ballen min får hun aldri, sier han til Opplysningskontoret i kveld. (Illustrasjon: Opplysningskontoret).

– Vi har prioritert bred solidaritet. Alle grupper må gi og ta, understreker finansminister Kristin Halvorsen.

Myndighetene vil nå benytte seg av lovverkets eksproprieringsregler for å inndra de sparebøssene som er merket med logoen til en av landets banker. I følge ekspertenes beregninger ligger det verdier for nærmere hundre millioner kroner i barns sparebøsser. Nordeas populære beveren Jalmar-sparebøsser skal alene utgjøre halvparten av denne summen.

– 100 millioner vil kunne f.eks. finansiere et eldresenter som pleier gamle og sysselsetter filippinske innvandrere. Hvilket barn kan med hånden på hjertet ønske å stanse goder til de aller svakeste i samfunnet vårt, påpeker en oppbrakt finansminister.

Selv nedlagte Bergen Banks åttitallsklassiker pungrotta Hermod er ventet å bringe inn i underkant av tusen kroner, nok til å stille klokka på Haugastøl stasjon på Bergensbanen.

– Et første steg for å oppruste kollektivtrafikken i landet vårt, utbasunerer Halvorsen.

Tagged with →