Den unge Aurskog/Høland-mannen Karstein Plakkvik (22) sier at han gjerne tar imot råd fra norske bankansatte om hvordan han bør plassere pengene sine. Dette til tross for at bankene allerede har tjent grovt på Plakkviks teite finansielle disposisjoner.

Banken har kanskje tatt buksa til den tidligere bilselgeren Bjørnar Plakkvik (22), men det gode humøret og troen på banknæringens kompetanse har han beholdt. (Foto: renegade98/Flickr/CC).

Banken har kanskje tatt buksa til den tidligere bilselgeren Bjørnar Plakkvik (22), men det gode humøret og troen på banknæringens kompetanse har han beholdt. (Foto: renegade98/Flickr/CC).

Plakkvik tok opp fire millioner i huslån for to år siden, da han ble overbevist av en økonomiekspert om at boligmarkedet “bare gikk én vei” (oppover, journ. anm.). Han tok også imot bankens tilbud om forbrukslån på en million for å finansiere bilkjøp og litt “gøy med gutta”. Sparepengene ble plassert i islandske fond og amerikanske forsikringsselskap.

– Visst har det blitt litt vanskelig å betjene lånene etter at jeg mista jobben og aksjene gikk til helvete, sier den tidligere bruktbilselgeren. – Men det er jo bare å spise litt mer nudler. Og jeg har masse friske organer å selge om det skulle knipe.

Plakkvik sier til Opplysningskontoret at han ikke tror bankene lar sine egne profitthensyn gå foran kjærlighet til kundene: – Finansnæringen er kjent som en bransje med svært høy etikk. Jeg tror det er fordi de har to studiepoeng i emnet fra BI. Og vi hører jo nesten aldri om innsidehandel eller grådige bankledere som innvilger seg kolossale, ufortjente bonuser finansiert av fellesskapets midler.

– Jeg har full tillit til bankenes økonomieksperter, og tror ikke de ville drømme om å gi meg et råd som medførte at de tjente penger på at jeg hørte på dem, sier Plakkvik.

Plakkvik har derfor klokkertro på dagens råd fra Jan Thomas Sevang (23) om å unngå fastrenteavtaler på lån – uansett hvor lav renta blir – er nøkkelen til å få økonomien hans på rett kjøl. – De gutta der tar aldri feil, sier han. – Hvordan tror du ellers han har fått råd til den italienske dressen?

———————————

les mer om penger her

Tagged with →