Nyutnevnt statsråd Audun Lysbakken ventet ikke lenge med å sette i gang å reformere makta innenfra. I formiddag konfiskerte han kontorrekvisitaen på statsrådskontoret og smeltet dem om til hammere og sigder.

Avventende byråkrater samles ved vannkokeren, mens de nervøst venter på at barne- og likestillingsrevolusjonen skal komme. (Flickr/CC(Imschale)

Avventende byråkrater samles ved vannkokeren, mens de nervøst venter på at barne- og likestillingsrevolusjonen skal komme. (Flickr/CC(Imschale)

OK traff barne- og likestillingsministeren på vei til Youngstorget med en resirkulerings-pappeske under armen, som bugnet av hastig skulpturerte hammere og sigder.

Regjeringens yngstemann henvendte seg aktivt til forbipasserende mens han spaserte langs Torggata:

– E du proletar, ællær? Følar du deg undertrykt? Hamre litt på maktæn?

Så svingte han innom 7 Eleven og gikk opp til kassen.

– Du som e innvandrar og lavtlønna ækspediør må væl være jææævli undertrykt.

– Neida, jeg er tredjegenerasjons-nordmann. Eier denne butikken. Studert på BI.

– Ta dænne sigden allikavæl, du.

Usikre byråkrater
Byråkrater i barne- og likestillingsdepartementet som OK har snakket med forteller om en avventende og noe forvirret stemning. Samtlige ansatte skifte til ubekvemme grønne og røde klær da de kom på jobb. Ansatte som ikke allerede hadde rukket å vokse ut Lysbakkens karakteristiske revolusjonære skjeggstubber turte ikke annet enn å ikle seg løsskjegg.

Norgesglasset med 142 kroner til ukas kaffepott ble raskt konfiskert av Lysbakken og puttet  i en konvolutt med påtegningen ”Internasjonale Bolsjevikers Landsleir i Førde”. Alle dokumenter har blitt omdøpt til fem-årsplaner.

En betuttet ekspedisjonsjef fortalte til OK:

– Jeg prøvde å si til Lysbakken at budsjettperioden bare er på ett år og at om fire år er det nytt valg, men han skrek bare tilbake at jeg undertrykte ham og så smeltet han om stiftemaskinen min til en sigd, sukket ekspedisjonsjefen og holdt opp en ruglete sigd med logoen “Swingline” halvveis synlig på skaftet.