Jens Stoltenberg erklærte i dag at den mye omtalte månelandingen nå er lagt på is. – Vi må finne et nytt og hårete mål å samle nasjonen bak. Innen 2015 lover jeg at Norge vil besitte sin første atombombe, utbasunerte en opprømt statsminister.

Stoltenberg anslår diameteren på et mulig atomsprenghode. (Wikimedia Commons/NHO)

På en pressekonferanse i regjeringskvartalet innrømmet i dag statsminister Stoltenberg at månelandingen, et karbonfangst og -lagringsanlegg på Mongstad, er skrinlagt inntil videre.

– Det hele hørtes nok litt enklere ut enn det var. Å først bore olje, så putte CO2’en tilbake i borehullet og tette igjen, viste seg omtrent som å trykke tannkrem ut av tuben og så dytte tilbake fluoren, fortalte statsministeren.

Hårete mål
Stoltenberg forklarte videre at nasjonale ømdømmeundersøkelser viste at det ikke var så enkelt å samle befolkningen i entusiasme bak ingeniørkunst på kontinentalsokkelen.

– Vi måtte finne et nytt, hårete nasjonalt mål som kan skape internasjonale overskrifter. Og gjerne aldri så lite frykt.  Norge må bli litt mer som den litt mystiske gutten i skolegården, som har skilte foreldre, kjører moped uten hjelm, og jentene ikke klarer å motstå. Banker det faktisk et hjerte av gull bak den tøffe fasaden? Slik verden vil spørre seg: Vil Norge bruke kjernekraften til oppvarming av boliger eller til å true nabolandene?

Et reagensrør med anriket uranium skal allerede befinne seg et eller annet sted i garasjen til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Regjeringen ville ikke kommentere om internasjonale våpeninspektører fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) vil få adgang til Schjøtt-Pedersens garasje eller andre fasiliteter som kan være ledd i den nyetablerte infrastrukturen. Men kniste henrykt over oppmerksomheten fra det internasjonale pressekorpset.

Tagged with →