Askermannen Bernt Olav Bøen (65) har det siste året vært i konstant beredskap i håp om at også han skulle finne  sensitiv informasjon på avveie. Det har så langt ikke skjedd.

LANGE DAGER: Bernt Olav Bøen tar kaffekoppen til hjelp mens han venter på at sensitive dokumenter skal dukke opp i hagen. (FOTO: Elsie esq./Flickr/CC)

-På meg, som ivrig leser av de tabloide nettavisene, virker det som om det er en relativt smal sak å finne feilsendt sensitiv informasjon, forteller Bøen. Han viser til 843 nyhetssaker printet ut fra nett siste året som alle handler om hvordan hverdagsmennesker plutselig finner feilsendt sensitiv informasjon i søplekasser, i posten, på plenen eller  i hekken.

Hver morgen siden mars i fjor har Bøens faste morgenrituale inkludert en rundtur i hagen for å sjekke om pasientjournaler, skattelister eller inkassomapper muliggens har forvillet seg inn på hans eiendom i løpet av natten.

FRA SAMLINGEN: Noen av de 843 utklippene Bøen har samlet fra nettaviser det siste året.

Venter på mediesirkuset

– Jeg har funnet mye rart, men ikke noe av sensitiv karakter sier Bøen og antyder at de 843 sakene trolig har fått dem som håndterer sensitiv informasjon til å skjerpe seg.  -Men før eller siden gjør de en feil, og da er jeg der på forsiden av vgnett, på TV2 nyhetene eller i Dagsrevyen. Bøen har allerede skrevet en mengde utkast til resignerte kommentarer han tenker å servere media når han står der med den sensitive informasjonen han har funnet, men har ikke kommet i mål med eksakte formuleringer. -Jeg kan ikke satse på at de riktige ordene kommer til meg i det mediesirkuset begynner å rulle, det er viktig å være forberedt, avslutter Bøen før han tar enda en kikk bak tujahekken.

———————————-

Les om hverdagsmenneske som finner sensitiv informasjon her