I en overraskende vending går nå Gud av som regjerende overformynder for folk og fe, gode og dårlige tider. Det var i diskusjoner med den nylig ankomne filosofen Arne Næss at Gud ble vekket til eksistensiell selvrefleksjon, som igjen utløste avgjørelsen om å trekke seg.

Da Gud så Arne Næss, ved hjelp av sin patenterte bolteteknikk, klatre gjennom skydekket inn til himmelrike, innledet han nysgjerrig en diskusjon med sin nye gjest rundt Næss’ seks normer for saklig meningsutveksling: Unngå tendensiøst utenomsnakk, Unngå tendensiøse gjengivelser, Unngå tendensiøs flertydighet, Unngå tendensiøs bruk av stråmenn, Unngå tendensiøse originalfremstillinger, Unngå tendensiøse tilberedelser av innlegg. Det er dette som skal ligge bak den dramatiske avgjørelsen.

– Misforstå meg rett, jeg var selvsagt ikke glad for at Næss var død, selv om han var gammel, hadde levd et langt og godt liv og alt det der. Men som ivrig leser av hans Erkenntnis und wissenschaftliches Verhalten, var jeg jo naturligvis spent på å diskutere med ham. Men mannen er jo en rev i empirisk semantikk. Så jeg måtte raskt gå i meg selv, noe som for øvrig ikke er enkelt når en er en symbolfigur med utelukkende åndelige bestanddeler, og erkjenne at her hadde jeg gjort meg skyldig i opptil flere regelbrudd. Det er vel ingen tvil om at mye av min retorikk er basert på tendensiøs flertydighet. I ettertid ser jeg også at jeg kanskje har overdrevet den tendensiøse bruken av stråmenn.

Det er usikkert hva slags pensjonsavtale Gud vil få, men selv håper Gud at den vil ligge i samme størrelsesorden som avtroppende Hydroleder Eivind Reiten.

– RIktignok har Reiten vist gode resultater i mange år og skapt utbytte for sine aksjonærer. Jeg har på min side slitt den siste tiden. Krig, vold, tv-titting og nikkelallergi er på frammarsj, men jeg håper jo å få noe kred for faktisk å ha skapt menneskeheten. Noe annet ville vel vært blodig ironisk, hæ?

Relatert sak: Reiten får 17,5 pensjonsmillioner utbetalt i gavekort på Statoilstasjoner

(Bilde: Flickr/CC/Glen)