Så fikk tusener av gadget-bedrevitere endelig rett i noe. Den nye iPad’en var ikke mer er en forvokst iPhone. Den var strengt tatt ikke det engang, men bare en vanlig iPhone inkludert en applikasjon som krymper brukeren.

(Flickr/CC/Dylan Ludder)

En av Apples teknikere som virkelig nyter livet som liten. (Flickr/CC/Dylan Ludder)

Mistanken ble nylig bekreftet av stadig flere vitneutsagn om en kraftig forminsket Apple-sjef Steve Jobs som spankulerer omkring i Silicon Valley. Apple tilbakeviser nå kritikken og hevder selskapet hele tiden har vært åpen om oppfinnelsens natur, men at budskapet druknet i den massive forhåndsomtalen av det bransjen forventet var et slags lesebrett.

Apple innrømmer at potensialet i oppfinnelsen er blitt noe overskygget av det faktum at applikasjonens skaper Steve Jobs enda ikke har funnet en måte å reversere forminskningen på. Apple leter derfor etter måter å markedsføre at en lever et mer meningsfylt og trendy liv som en tyve centimeter høy dokkefigur av sitt opprinnelige jeg.

– Denne teknologiske revolusjonen vil egenhendig løse verdens matvaremangel, gjøre bilkøer til en saga blott og gir selvsagt en langt større romfølelsen i våre egne boliger, heter det i en kommentar fra Apple.

– Det innebærer trolig også en slutt på all krig og ufred. Menneskene vil rett og slett være så små at de ikke vil være i stand til å håndtere selv de minste kampredskaper, langt mindre masseødeleggelsesvåpen. Og så vil det være så festelig å se hverandre i bittesmå utgaver at vi sikkert ikke klarer å være sinte på hverandre lenge om gangen.

På ett punkt finner imidlertid Apple grunn til å advare:

– En kraftig forminsket menneskehet vil naturlig nok oppleve en kraftig økning i naturlige artsfiender blant dyreriket, men har setter vi vår lit til at FN-konvensjoner og dialogprosesser vil fungere like godt mellom dyreartene som de i dag gjør mellom menneskene.

Tagged with →