Stoltenberg har sett seg lei av Heikki Holmås sin harde kritikk av Regjeringen i Maria Amelie-utvisningen. Åtte embedsmenn hentet Holmås i morgentimene og førte han til regjeringspartienes gruppemøte på Stortinget.

Vrang på vegne av Regjeringen. (Flickr/CC/SV - Sosialistisk Venstreparti)

Stortingsrepresentant Holmås er svært kritisk til behandlingen av Marie Amelie. Han mener dette viser en fullstendig mangel på sammenheng i innvandringspolitikken.

– Den fullstendige mangel på sammenheng i innvandringspolitikken er at du også representerer Regjeringen, sier Jens Stoltenberg i en kort kommentar.

Holmås har blant annet vist til at norsk næringsliv har behov for, og lenge har etterlyst, høyt kompetente arbeidsinnvandrere.

– Da anbefaler jeg han å søke, sier statsministen.

– Synd han ikke er kvalifisert.

Stoltenberg mer enn indikerer at Holmås er nær ved å miste den kule plassen bakerst ved vinduet på regjeringspartienes gruppemøter på Stortinget.

Frp klare
– Nå må regjeringspartiene slutte å dobbeltkommunisere og bli enige om hvilken innvandringspolitikk de fører, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per-Willy Amundsen.

– Er det bare vi i Frp som er klare i denne saken? Alle innvandrere uten oppholdstillatelse må ut av landet. Derfor må denne innvandreren uten oppholdstillatelse bli i landet.