Arbeiderpartiets innvandringsutvalg vil gjøre det enklere å bli norsk statsborger. Alt innvandrere trenger å gjøre er å bestå norsk muntlig, skrive bok om sine erfaringer i landet og bli Årets Nordmann. Før de så må søke om arbeidsinnvandring fra utlandet.

Innvandrere vil være forpliktet til å kjøre omkring i en slik bil, med en stor "L" på frontruta, mens søknaden behandles. (Flickr/CC/aslakr)

Jonas Gahr Støre, leder for Arbeiderpartiets innvandringsutvalg, mener at dette er helt rimelige krav for innvandrere som ønsker å bli norske.

– Vi kaller pakken “Norsk på 1-2-3”. Dette skulle være ganske enkelt. Selv har  jeg utgitt flere bøker og blir stadig kåret til Årets Nordmann, sier Støre.

– Og så må innvandrere forstå at det som er typisk norsk, i tillegg til å være god, er å diskutere hva som er typisk norsk, forteller Støre.

Kaste ut nordmenn

Etter det OK kjenner til, så vil de nye reglene ha tilbakevirkende kraft. Immigrasjonsmyndighetene vil gå igjennom samtlige årganger med norske reality-serier for å vurdere hvilke deltakere som ikke behersker norsk muntlig. Disse vil sporenstreks bli kastet ut av landet. Politiet vil også bli instruert til å arrestere alle rosabloggere som svarer på tiltale med “Jeg bare.. uæææh”.

Typisk norsk

– Og så må innvandrere forstå at det som er typisk norsk, i tillegg til å være god, er å diskutere hva som er typisk norsk, forteller Støre.

– Er dette noe dere innfører for å glatte over saksgangen til  Marie Amelie, utenriksminister Støre?

– Eh, kan ikke vi ta opptaket på dette på nytt? Ditt forrige spørsmål var litt upresist.