Alkoholiker Johnny Tjallhaug (32) har klekket ut en idiotsikker plan for å skaffe seg tilgang til gratis øl. Med seg på laget har han søsteren Nina-Iren (36) og faren Thorleif (80).

Foto: Technochick/CC.

–  De siste dagene har overbevist meg om at den raskeste veien til gratis rusmidler går gjennom politikken. Når Stoltenberg-familien kan fikse gratis knark, skal jaggu Tjallhaugene greie å ordne noen små brune, sier den entusiastiske alkoholikeren.

Tjallhaugs søster Nina-Iren har etter lang tids bearbeidelse sagt seg villig til å satse på en politisk karriere. Valget falt på Grønland Frp, der utsiktene til en lynkarriere visstnok skal være gode. – Med dagens nivå på norske politikere og medlemsutviklinga i norske partier har jeg regna meg fram til at hun er statsminister innen 2013.

Han forklarer den videre planen: – Så setter hun ned et utvalg som skal utrede behandling av fyllesyke, med fattern som leder. De bør kunne konkludere rimelig kjapt, understreker Tjallhaug. – Jeg har allerede har kladdet utvalgsrapporten, sier han og viser fram baksiden av en polkvittering.

Tjallhaug har ikke dårlig samvittighet for framgangsmåten: – Fyllesyke er jo like syke som andre syke, kanskje mer, sier han. – Det er på tide at vi krever vår rett til medisin. Det er mye ureparert fyllesyke der ute, mørketallene er store, betror han oss.

Men Tjallhaugs planer stopper ikke der: – Politikk handler om å tenke langsiktig, om visjoner. Så når ølutvalget er ferdig, begynner rullingsutvalget sin jobb, avslutter han.