I en dramatisk redningsaksjon klarte aksjonsgruppen i PRF (Politikernes Redningsfront) i natt å redde tre politikere ut av fangenskap. De tre var tydelig preget av å ha sittet innestengt mot sin vilje over lengre tid.

Bare smil og lettelse etter frigivelsen. (Manipulert: Flickr/CC/SMK)

Gleden var tydelig i ansiktene til aksjonistene i PRF da hadde bragt de ille tilredte politikerne i sikkerhet, og forventningsfullt så dem ta sine første, snublende skritt i frihet.

– Men det er ingen grunn til å hvile på laurbærene. Det er fortsatt mange politikere som sitter innesperret i Regjeringen mot sin vilje, sier aksjonsleder Bjarke Friberg og holder opp et bilde av Terje-Riis Johansen.

– Han er dessverre helt ukjennelig etter at de andre politikerne har gnagd og hakket på ham i årevis.

Forferdelige forhold
Aksjonsleder Friberg beskriver de kummerlige forholdene politikerne lever under i sine grusomme detaljer:

– Det verste er nok den psykiske mishandlingen. Politikerne tvinges til å si ting de ikke mener, gå bort fra løfter, smile når de egentlig er lei seg og si ting som “vi må avvente hva undersøkelsesutvalget kommer fram til”. Selv om de allerede vet hva undersøkelsesutvalget vil komme fram til.

Friberg innrømmer at de enda ikke har oversikt over broilerfarmene hvor yngre politikere avles fram på kynisk vis basert på stamtavlen.

– Vi avdekket nylig en hel farm hvor de avlet fram Borten-arten. Dilemmaet vårt om lykkes med å redde Riis-Johansen ut av Regjeringen er at han erstattes med Ola Borten Moe.