Opplysningskontoret hjelper deg: Vi gir deg de neste ukenes utvikling i Aker-skandalen allerede nå. Bruk fem minutter på vår informative oversikt og du kan legge bort avisene de neste ukene og bruke tiden du har frigjort til å lukte på blomstene, ringe en gammel venn, ha sex, mekke bil eller ta opp igjen en gammel og glemt hobby (for eksempel origami).

Her og nå

Illustrasjon: Opplysningskontoret.

Illustrasjon: Opplysningskontoret.

Aker ASA selger Aker Handel til Aker Vandel for halve kongeriket. Sylvia Brustad hevder hun har blitt ført bak lyset av Berit Kjøll som har blitt lurt av Stoltenberg som har blitt utnyttet av Røkke osv. Hardanger-mann med rar dialekt og flere sauer enn velgere er den eneste som hevder å ha full oversikt.

Norge sliter.

Dag 2

Et samlet norsk pressekorps krever at Sylvia Brustad skal legge seg flat, stilles for riksrett og piske seg selv med en knestrømpe fylt med singel.

Kommunikasjonsrådgiver Brian Brandtzæg i Geelmuyden.Kiese kommer med en ny og frisk vinkling på saken. (Illustrasjon: Petesimon/CC).

Kommunikasjonsrådgiver Brian Brandtzæg i Geelmuyden.Kiese kommer med en ny og frisk vinkling på saken. (Illustrasjon: Petesimon/CC).

Mediekommentator fra Geelmuyden.Kiese får betalt 5000 kroner i timen for å påpeke at Sylvia Brustad er under press.

Dag 3

Sylvia Brustad holder pressekonferanse der hun beklager, legger seg flat og pisker seg selv med en knestrømpe fylt med singel.

photo credit: jeremyryan

Pressens dom over pressekonferansen er delt: VG mener Brustads kjole holder til terningkast tre, mens Dagbladet mener det toppen er en toer.

Dag 4

Mediekommentator fra Burson Marsteller får betalt 5000 kroner i timen for å påpeke at Sylvia Brustad nok burde lagt seg flat noen dager tidligere.

Dag 5

Sylvia Brustad blir sykmeldt og må gå litt på ski.

En frisk, norsk skitur: Standardbehandlingen for overbelastning blant norske samfunnstopper.

En frisk, norsk skitur: Standardbehandlingen for overbelastning blant norske samfunnstopper. Illustrasjon: Opplysningskontoret.

Dag 6

Trygve Hegnar skriver hjerteløs, elendig timet og sosialt uintelligent kommentar om dustete politikere og kvinner som ikke tåler press.

Harald Stanghelle og Arne Strand legger ansiktene i alvorlige folder og reiser spørsmålet om pressen gikk for langt i dekningen av skandalen. Harald Stanghelle og Arne Strand frikjenner Harald Stanghelle og Arne Strand.

Dag 7

Mediekommentator fra PR-byrået Siste Skrik får betalt 5000 kroner i timen for å påpeke at det blåser på toppene.

Dag 8

Nasjonen gleder seg over det nye realityshowet på TV2, ”Jakten på den perfekte tarmskylling”, der ti kjendiser konkurrerer om å få orden på fordøyelsessystemet. Folk flest og norske journalister uttrykker lettelse over at de endelig kan slutte å late som om de interesserer seg for Aker Schmaker.

Foto: Scanpix/CC.

Foto: Scanpix/CC.

Kjell Inge Røkke mumler bittert noe om jantelov og glir umerkelig tilbake til å putte fellesskapets midler i egen lomme.

Dag 30

Sylvia Brustad og Berit Kjøll skriver hver sin bok der de hevder at den andre lyver, og legger fram SMS-meldinger, krøllete barregninger og tårevåte servietter som bevis.

Dag 31

Gå tilbake til dag 2 og gjenta.
(Oppdatering: Her er vi nå).