Afrikanske barneskoleelever er opprørt over nyheten i dagens VG om at studiner ved Norges Handelshøyskole har sett seg nødt til å kaste klærne sine for å skaffe penger til Afrika. Elevene ved Ahuzuni skole i Nairobi samler nå inn klær som de vil sende til Norge.

Skoleelevene har blant annet tegnet en frosk til inntekt for NHH-studinene (foto: http://flickr.com/photos/jessophotography).

Skoleelevene har blant annet tegnet en frosk til inntekt for NHH-studinene (foto: http://flickr.com/photos/jessophotography).

Rektor ved skolen sier til Opplysningskontoret at bildene har rystet elevene. – Vi visste at finanskrisen var ille i Norge og at folket led under høye bensinpriser og mangelfullt utvalg i designbutikkene. Men vi ante virkelig ikke at det var så ille, sier rektor Ema Zuri. Han fortsetter, tydelig rørt: – Likevel vil de gi det lille de har til oss.

Dette bildet opprørte de kenyanske barna

Dette bildet opprørte de kenyanske barna

Det var særlig et bilde av seks nakne jenter på en gråkald Bergensettermiddag som vakte sympati (se faksimile fra dagens VG). – Disse jentene har jo ingen ting, og forsøker så godt de kan å bevare en viss verdighet ved å gjemme seg bak et autovern. De ser fryktelig triste ut, og de må fryse noe forferdelig. – Enda godt de beholdt skoene på, sier Zuri.

Rektoren reagerer med en viss forvirring når Opplysningskontoret viser ham at de fleste av jentene har på seg NHH-studinenes adelsmerke: perleøredobber (bildebevis nedenfor, klikk for større bilde).

Zuri henter seg imidlertid raskt inn igjen. – Det er godt de ikke har gitt avkall på all verdighet, sier han. Men det går vel ikke lenge før de må stampe smykkene sine også, tenker jeg.

Siste: Kalenderen en salgsflopp.

Tagged with →