Aalesund Fotballklubb tar selvkritikk etter at de har kjøpt inn en afrikaner helt uten rytmesans.

Afrikanerens rytmehemming kommer tydelig til uttrykk i AaFKs cupfinalevideo, ”Sunn møring”. Sangen henspiller på at mange mennesker i Ålesund tross alt er ved normal mental helse, på tross av inntrykket man kan få i Oslos gater akkurat nå.

Cupfinalevideoen avslører at spissen Ngoma opptrer både usunnmørsk og uafrikansk.

Cupfinalevideoen avslører at spissen ... opptrer både usunnmørsk og urytmisk.

Men at det viktige budskapet ikke har nådd fram til alle, blir pinlig tydelig i de første opptakene til musikkvideoen, som Opplysningskontoret har fått tilgang på i dag. Som bildene viser, virker spissen Hawawezi Ngoma (nede til høyre i bildet) slapp og likegyldig, og har store problemer med å henge med i de ville sunnmørsrytmene. Det kan virke som om tankene hans er helt andre steder.

Se video her!

Ngoma sier til Opplysningskontoret at han ikke ønsker å være illojal, men må medgi at han ”kjenner et betydelig ubehag hver gang sangen spilles, som kan sammenliknes med å innføre Plumbo i mellomøret”. Ifølge Ngoma var innspillingen av musikkvideoen det pinligste han har opplevd siden militærkompaniet hans i Kongo ved en feiltakelse leide Brokeback Mountain til fredagskosen.

Bjørnar-Geir Nasalvik, leder for AaFKs supporterklubb Colorline Jugend, er kritisk – Når ikke Aalesunds samlede musikkelite kan få det til å rykke i rockefoten, kan man spørre seg om hva som egentlig må til. Den eneste forklaringen vi kan komme på, er at mannen er helt uten rytmesans.

Mange i klubben skal ha reagert på at Ngoma aldri feirer scoringer med en liten krigsdans ved cornerflagget, slik vanlig afrikansk praksis er. Det viste seg også snart at han ikke er verken fargerik, fattig eller lykkelig. Ifølge rapporter fra lagkamerater skal Ngomas underlivseksteriør være et sted mellom ”middels” til ”påfallende kort”. – Det er ikke akkurat det man forventer når man kjøper en afrikaner, påpeker Nasalvik, som krever pengene tilbake.

Klubbledelsen forstår supporternes frustrasjon og vurderer nå to alternative løsninger: Å tvangssunnmørifisere spissen med en streng diett bestående av lefse, pærebrus og bacalao, eller å følge klubbens tidligere praksis i brysomme personalsaker: å sende ham hjem på to års betalt ferie.

Siste: Aalesund vinner cupen og blir helt gærne.

Tagged with →