Norske medier slår alarm etter at nye tall viser at minst 100 nordmenn vil komme til å dø hver eneste dag den neste tida. Eksperter Opplysningskontoret har vært i kontakt med hevder at så mange som 40.000 mennesker – tilsvarende 75 fullastede jumbojetfly – kan komme til å stryke med bare i 2009.

Dagbladets helseavdeling nøler ikke med å klassifisere dette som en global dødspandemi: – På verdensbasis kommer dødstallene i 2009 til å bli åttesifrede, advarer helseanalytiker i Dagbladet, Stein Tjallhaug. Tjallhaug advarer nordmenn på det sterkeste mot å bevege seg innendørs eller utendørs. – Det er ingen grunn til panikk, men du kommer til å dø. Vi anbefaler å holde senga, ikke snakke med fremmede og spise fem om dagen.

Halvor Spunkberg i Støtteforeningen for Dødsofre reagerer sterkt på sjokktallene: – Døden kan ramme hvem som helst – kanskje til og med noen du er glad i. Hvor lenge skal politikerne bare stå og se på mens folk dør som fluer? spør han retorisk.

På Twitter er det full aktivitet på kanalen #doed, der engasjerte norske twitrere forsøker å bidra til å løse problemet ved å sende hverandre lenker til nettavisartikler.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen hevder at Regjeringen gjør alt den kan for å redusere dødstallene. Etter råd fra Arbeiderpartiets kommunikasjonsavdeling har han likevel valgt å legge seg flat for å være på den sikre siden.

———————–

NÅ er helvete løs