– Endelig er jeg perfekt posisjonert for å få en slutt på den anakroniske og destruktive samfunnsordenen monarkiet representerer, sier den unge republikaneren Grace van Cutsem (3) som i går markerte sin misnøye overfor monarkiet som styresett ved å holde seg for ørene og se utrolig irritert ut da Prins William og Kate Middleton kysset på balkongen til Buckingham Palace foran millioner av tilskuere.

(Faksimile BBC)

– Jeg har planlagt dette hele livet, sier van Cutsem til OK.

Den nå verdenskjente republikaneren valgte å infiltrere det britiske kongehuset ved å la seg føde av to svært nære venner av William og Harry.

– Vi republikanere har lenge prøvd å bryte opp monarkiet fra utsiden, men det funket ikke. Vi måtte gjøre det fra innsiden, det er samme taktikk som vi har i EU, forklarer 3-åringen.

Van Cutsem planlegger nå en splitt og hersk-strategi ved å sette de kongelige opp mot hverandre.

– Kate og William kommer uansett til å hate hverandre om kort tid, så der trengs det ikke så mye innsats. Men under skilsmissen skal jeg å juble hemningsløst og kaste konfetti i øynene på Elisabeth, sier hun.

3-åringen velger heller å fokusere på å bryte de sterke båndene mellom William og Harry.

– Her om dagen hvisket jeg til Harry at William hadde sagt at han ser ut som en fregnefant, Harry ble selvsagt rasende. Det var en god dag på jobben.

Van Cutsem sier at hun har latt seg inspirere av republikaneres arbeid i foregangsland som Norge.

– Jeg er spesielt imponert over hva de har klart å få til i Norge, hvor republikanerne infiltrerte kongehuset for 40 år siden ved å føde et lite jentebarn. Vedkommende arbeider i dag svært systematisk med å bryte ned enhver entusiasme for kongehuset hos folket som hennes bror like systematisk forsøker å bygge opp.

Tagged with →