Dissidentene, som har sittet årevis i fengsel for forbrytelser som kontrarevolusjonær propaganda, undergravende virksomhet, fagforeningsarbeid og for å ha postet sarkastiske meldinger på Twitter, uttrykker stor forståelse for lidelsene det norske folk nå opplever.

Tiananmen_beijing_Panorama

– Onde tyranner vet man hvor man har. Gode tyranner er atskillig mer lumske og utspekulerte, sier gruppen i uttalelsen.

Demokratiforkjemperne sier det er vanskelig å forestille seg hvor tøft det må være å stå opp mot tyranner som Jan Egeland og Helga Byfuglien med bare en regjering i ryggen.

Gruppen fra landet der flere henrettes enn i resten av verden til sammen sier de har vanskelig for å forestille seg hvilke lidelser det norske folket som så lenge har vært trykket ned av godhet, stadig må holde ut.

– Vårt tyranni rammer kun dissidenter som selv har valgt å gå til angrep på tyrannene. I Norge ser undertrykkelsen ut til å være mye mer omfattende. Selv personer helt inn i regjeringsapparatet lider under tyranniets åk, heter det i uttalelsen.

De kinesiske aktivistene reagerer på den brutale behandlingen nordmenn opplever under godhetstyranniet.

– Den fysiske mishandlingen vi utsettes for blekner i sammenlikning med den psykiske torturen som ligger i å karakteriseres som «fæle mennesker». Mangelen på ytringsfrihet vi opplever er ingen ting i forhold til kneblingen de som tør å stå opp mot tyranniet opplever. Noen blir til og med ertet på radio, slik at de ikke vil være med mer, sier dissidentene.

– Her må verdenssamfunnet handle raskt. Vi tenner et lys for Norge i dag, avslutter de.

 

 

Foto: Tiananmen beijing Panorama” by 张瑜Own work. Licensed under Public Domain via Commons.